Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Μύδια σαγανάκι με πιπεριές και φέτα

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

 1 κιλό μύδια (τα καθαρίζουμε καλά με βουρτσάκι, τραβάμε το «γένι» και τα πλένουμε πολύ καλά)

 250 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη

 2 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας

 2 πράσινες πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες από σπόρια και κομμένες σε λωρίδες

 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 αλάτι, αν χρειαστεί

 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε γλαστράκια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, κοπανισμένη)

 100 ml ελαιόλαδο

 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

 40 ml ούζο ή λευκό ξηρό κρασί


Διαδικασία

Για τα μύδια σαγανάκι με πιπεριές και φέτα, αρχικά σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τα μύδια και το ούζο.

Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε.

Με τρυπητή κουτάλα τα τραβάμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.

Σουρώνουμε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.

Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.

Όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια, ανακατεύουμε, αφήνουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά να βράσει, προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε όσο μπούκοβο μας αρέσει και αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να δέσει για περίπου 3 - 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε να λιώσει και μετά ρίχνουμε τα μύδια.

 

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιατέλα μαζί με τη σάλτσα τους και φρέσκο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 90.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου