Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Φέτες ψαριού αχνιστές με σάλτσα γαρίδας

 Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

 4 φέτες ψαριού (μυλοκόπι, μαγιάτικο, σφυρίδα κ.λπ.), συνολικού βάρους περίπου 800 γρ.

 6-7 λευκά μανιτάρια, ψιλοκομμένα

 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

 χυμός από 2 λάιμ + ξύσμα από 1 λάιμ

 1 φακελάκι (0,25 γρ.) κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη

 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

 100 ml ζωμός λαχανικών 

 5-6 γαρίδες, καθαρισμένες (αφήνουμε τα κεφάλια και την ουρά)

 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον, για το σερβίρισμα

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τις φέτες ψαριού αχνιστές με σάλτσα γαρίδας αλατίζουμε τις φέτες ψαριού και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, σε μια πιατέλα.

Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε καλά με χαρτί κουζίνας.

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να κολλάνε στον πάτο του σκεύους.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να στεγνώσουν και να ροδίσουν.

Προσθέτουμε τον χυμό, το ξύσμα, τον κρόκο Κοζάνης, το θυμάρι και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.

Τακτοποιούμε τις φέτες ψαριού σε μονή στρώση μέσα στην κατσαρόλα και σκορπίζουμε τις γαρίδες.

Μαγειρεύουμε για 2-4 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που έχουν οι φέτες ψαριού) και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Μοιράζουμε τις φέτες ψαριών και τις γαρίδες σε πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα τους και σερβίρουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου