Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Απαλλαγείτε από τις γρατζουνιές στα ξύλινα πατώματα μέσα σε 2 λεπτά με ένα απλό κόλπο

 Τα σημάδια που αφήνουν τα παπούτσια μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν. Ευτυχώς, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να εξαφανιστούν μέσα σε λίγα λεπτά. Το φθινόπωρο, τα πατώματα μπορεί να γεμίσουν λεκέδες από λασπωμένες μπότες και άλλα παπούτσια.

Η απλή λύση για πεντακάθαρα ξύλινα πατώματα

Για όσους αναζητούν μια γρήγορη, ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο για την εξάλειψη των γρατζουνιών από τα ξύλινα πατώματα, ένα απροσδόκητο εργαλείο μπορεί να είναι η λύση. Η απλή

μπάλα του τένις, ιδανική ως παιχνίδι για τα κατοικίδια ή τα παιδιά, αποτελεί μια εξαιρετική λύση καθαρισμού για τη συντήρηση ξύλινων δαπέδων. Η επιφάνεια της μπάλας του τένις από τσόχα είναι εξαιρετική για την αφαίρεση λεκέδων από μασίφ ξύλινο δάπεδο.

Τα σημάδια από γρατσουνιές, που προκαλούνται συνήθως από το σύρσιμο των παπουτσιών στο πάτωμα, μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθούν με τις συμβατικές μεθόδους καθαρισμού. Το σφουγγάρισμα ή η χρήση καθαριστικών δαπέδων δεν λειτουργεί πάντα, αφήνοντας αντιαισθητικά μαύρα σημάδια σε ένα κατά τα άλλα άψογο δάπεδο.

Οι ειδικοί καθαρισμού Purdy και Figg δημοσίευσαν πρόσφατα ένα σύντομο βίντεο στο TikTok που δείχνει ένα αποτελεσματικό κόλπο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια καθαρή μπάλα του τένις και τρίψτε την πάνω στο σημάδι γρατσουνιάς, ασκώντας πίεση για να «σβήσετε» τον αντιαισθητικό λεκέ από το πάτωμα.

Αυτή η μέθοδος θα πρέπει να είναι ασφαλής για όλους τους τύπους σκληρών δαπέδων, αλλά όπως πάντα, δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή πριν από την εφαρμογή σε μεγαλύτερη επιφάνεια.

Επειδή δεν θέλετε να σκύψετε ακουμπώντας τα γόνατά σας στο πάτωμα για έναν σχολαστικό καθαρισμό, απλώς κόψτε ένα Χ σε μια μπάλα του τένις και βάλτε το στην άκρη της λαβής μιας σκούπας.


Άλλες χρήσιμες συμβουλές για τον καθαρισμό των ξύλινων δαπέδων

Η Purdy και η Figg, γνωστές για τα φυσικά καθαριστικά και αιθέρια έλαιά τους, προσφέρουν επίσης πρόσθετες συμβουλές καθαρισμού των δαπέδων στον ιστότοπό τους. Στο blog τους συνιστούν: «Ο χυμός λεμονιού, το ζεστό νερό και μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου είναι η τέλεια φυσική λύση για τον καθαρισμό ξύλινων δαπέδων. Χρησιμοποιώντας μια σφουγγαρίστρα μπορείτε να απομακρύνετε την περισσότερη βρωμιά.

Για πιο επίμονους λεκέδες, ίσως χρειαστεί να τρίψετε την λερωμένη περιοχή με ένα σφουγγάρι. Ο χυμός λεμονιού θα απομακρύνει τη βρωμιά και το λίπος και το λάδι θα αφήσει μια ωραία λάμψη. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξύδι αντί για χυμό λεμονιού και, στη συνέχεια, για να καθαρίσετε την πιο σκληρή βρωμιά, προσθέστε μια νότα μαγειρικής σόδας στο μείγμα».

Τα δάπεδα laminate δεν προορίζονται να βρέχονται. Σε αυτήν την περίπτωση, οι ειδικοί συμβουλεύουν: «Προτού σκεφτείτε να πιάσετε τον κουβά και τη σφουγγαρίστρα σας, προτιμήστε ένα ειδικό σπρέι και ένα πανί κατάλληλο για αυτόν τον τύπο δαπέδου. Λόγω του σκληρού υλικού, μας αρέσει να πασπαλίζουμε μαγειρική σόδα στο πάτωμα και μετά να το τρίβουμε με ξύδι. Απλώς ποτίστε το υφασμάτινο πανί με λευκό ξύδι και καθαρίστε με τα χέρια σας. 

 

Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά. Σκουπίστε με ένα καθαρό υγρό πανί στη συνέχεια και θα έχετε ένα αστραφτερό καθαρό».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου