Γιουκσέλ Ρεφικά Χατζηεxμέτογλου
Υλικά
Μερίδες: 6
500-600 γρ. έτοιμο κοκορέτσι (το παραγγέλνουμε εγκαίρως από τον κρεοπώλη μας – συνήθως τόσο είναι τα μικρά, έτοιμα κοκορέτσια στα κρεοπωλεία)
80 γρ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδας
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
1 κουτ. σούπας βούτυρο αιγοπρόβειο από βάζο (αυτό που παίρνουμε για τους κουραμπιέδες)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την πολίτικη μαγειρίτσα με κόλπο σε μια χύτρα ταχύτητας βάζουμε ολόκληρο το κοκορέτσι και 2 λίτρα νερό και βράζουμε για 30-35 λεπτά.
Το βγάζουμε από τη χύτρα, σουρώνουμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα και με ένα καλό μαχαίρι ψιλοκόβουμε πολύ καλά το κοκορέτσι.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
Ρίχνουμε το ρύζι και αλατοπίπερο, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ.
Με την κουτάλα της σούπας παίρνουμε ζωμό από την καυτή σούπα και τον ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα γιαουρτιού, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, όπως κάνουμε με το αυγολέμονο, μέχρι να σχηματιστεί μια υδαρής κρέμα που να έχει ζεσταθεί καλά, ώστε να μην κόψει όταν τη ρίξουμε στην κατσαρόλα.
Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να πάει παντού.
Προσθέτουμε το ξίδι, το βούτυρο και τον δυόσμο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου