Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
Τεμάχια: 8
5 ακτινίδια ώριμα, ξεφλουδισμένα
3 φλιτζ. τσαγιού καρπούζι (450 γρ.), καθαρισμένο από τα κουκούτσια και κομμένο σε μικρά κυβάκια
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε γρανίτα ξυλάκι με καρπούζι και ακτινίδιο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά πολτοποιούμε τα ακτινίδια σε έναν πολυκόφτη μέχρι να πολτοποιηθούν και να γίνουν υγρό.
Στη συνέχεια, μοιράζουμε σε 8 φόρμες για παγωτό ξυλάκι, γεμίζοντάς τες κατά το 1/3 περίπου.
Τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
Όταν παγώσει αρκετά το ακτινίδιο, πολτοποιούμε το καρπούζι και το αδειάζουμε από πάνω.
Παγώνουμε για άλλη 1 ώρα.
Τοποθετούμε τα ξυλάκια κάθε θήκης.
Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς οι γρανίτες, για άλλες 5 ώρες.
Όταν είναι έτοιμα και θέλουμε να σερβίρουμε, περνάμε τις φόρμες κάτω από ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να ξεκολλήσουν πιο εύκολα τα παγωτίνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου