Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Μους Αμαρέττο

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. τυρί κρέμα

4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

100 γρ. μπισκότα πικραμύγδαλου

4 κουταλιές κρέμα γάλακτος

4 κρόκοι αυγών

τ κουταλιές της σούπας λικέρ Amaretto

1 βανίλια

λίγο κακάο για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Θρυματίζουμε τα μπισκότα με το χέρι και τα βάζουμε σε μπολ στο οποίο θα σερβίρετε το γλυκό. Τα περιχύνετε με το μισό λικέρ.

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα , τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε τους κρόκους του αυγού και το υπόλοιπο λικέρ συνεχίζοντας το χτύπημα.

Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και με ένα πιρούνι κάνετε σχέδια στην επιφάνεια της κρέμας ή να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικής

Αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον οκτώ ώρες ώστε να τραβήξουν τα μπισκότα και η κρέμα το άρωμα του λικέρ.

Πασπαλίζετε με κοσκινισμένο κακάο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου