Πέμπτη 17 Αυγούστου 2023

Χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι με μέλι και μουστάρδα (Μαμαλάκης)

Υλικά συνταγής:

2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού

ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξυσμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κουτ. σούπας μέλι

2-3 κουτ. σούπας μουστάρδα

κρασί λευκό ξηρό


Εκτέλεση:

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα αρώματά της. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα σας.

Βήμα 2

Βγάζετε το σκόρδο από το τηγάνι και βάζετε τις μπριζόλες. Μόλις ροδίσουν και από τις 2 πλευρές σβήνετε με το κρασί, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να ψηθούν. 

 

Περίπου 10 λεπτά πριν ολοκληρώσετε το μαγείρεμα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το μέλι και τη μουστάρδα. Μόλις η σάλτσα δέσει , αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε τις μπριζόλες σε πιάτα ζεστές με μια δροσερή σαλάτα ή τηγανητές πατάτες.

Πηγή

Δείτε επίσης: ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΠΛΗΓΕΣ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ (27η συνέχεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου