Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Η μυστηριώδης δύναμη των “ανθρώπων-ακτίνων Χ”…

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1957, ένα όμορφο αγοράκι, με πυκνά ξανθά μαλλιά, μόλις πέντε ετών, ο Μπερντ Σλέγκελ, εξαφανίστηκε εντελώς ξαφνικά στην πόλη Μπουξτεχούντε της Κάτω Σαξονίας, στη Βόρεια Γερμανία.

Πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικές έρευνες στα γύρω χωράφια, ποτάμια και δάση και χρησιμοποιήθηκε κάθε μέσο προκειμένου να εντοπιστεί το παιδί. Τέτοια πρωτόγνωρη κινητοποίηση δεν είχε ξαναδεί η περιοχή! Όλοι ήταν ανάστατοι. Είχε διαδοθεί πως μάλλον είχαν απαγάγει τον μικρό και τον είχαν μεταφέρει μυστικά στη Βρέμη. Ο Τύπος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον. Μα, δυστυχώς, είχαν περάσει εφτά

αγωνιώδεις εβδομάδες και το αγοράκι παρέμενε άφαντο. Η Αστυνομία δεν μπόρεσε να ανακαλύψει το παραμικρό. Οι ελπίδες πλέον είχαν αρχίσει να εξανεμίζονται.

Τότε παρουσιάστηκε ένα μέντιουμ, ο Ολλανδός Gerard Croiset, ο οποίος ειδικευόταν στον εντοπισμό “χαμένων σωμάτων”. Ισχυρίστηκε ότι η Αστυνομία θα έβρισκε τον Μπερντ στον ποταμό Έστε ενάμισι μίλι πέρα από την πόλη. Είπε πως το παιδί είχε πέσει σ’ έναν παραπόταμο και ότι το σώμα του είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα.

Η ιδιότυπη αυτή υπόδειξη έγινε δεκτή με σκεπτικισμό, αλλά η πίεση της κοινής γνώμης ανάγκασε την Αστυνομία να ψάξει στο σημείο που είχε αναφέρει το μέντιουμ. Πράγματι, βρήκαν το άψυχο κορμί του αγοριού και η αυτοψία απέδειξε ότι ο Gerard Croiset είχε δίκιο.


Επίσης, ένας άλλος Ολλανδός και διάσημο μέντιουμ, ο Peter Hurkos, είχε σαγηνεύσει τους Γάλλους, οι οποίοι τον αποκαλούσαν “Μάγο” και δεν είχαν άδικο.

Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Peter Hurkos ήταν στην Ολλανδική Αντίσταση. Μια μέρα, ένας από τους ηγέτες του κινήματος, ο Γκερτ Γκούζενς, του έδειξε μια φωτογραφία ενός μέλους της ομάδας του.

-Δεν είμαι πολύ σίγουρος για αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ξέρω αν μπορώ να τον εμπιστευθώ. Τι γνώμη έχεις εσύ; ρώτησε ο Γκούζενς τον Peter Hurkos.

Τότε, το μέντιουμ κράτησε σφιχτά τη φωτογραφία στα χέρια του και κοίταξε ολόγυρα στο δωμάτιο.

-Βλέπω τον άνθρωπο αυτό να φοράει στολή Γερμανού στρατιώτη, απάντησε ο Hurkos.

Τελικά, αποδείχτηκε πως ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία ήταν Γερμανός κατάσκοπος που δούλευε για την Γκεστάπο και τουφεκίστηκε.


Ο Peter Hurkos, επίσης, υποστήριζε πως η Scotland Yard τον είχε καλέσει εμπιστευτικά να διαλευκάνει το μυστήριο της εξαφάνισης της περίφημης πέτρας που είχαν αφαιρέσει οι Σκωτσέζοι εθνικιστές από το Αββαείο του Westminster τον Δεκέμβριο του 1950.

Είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί η ιστορία που διηγούνταν, αλλά το μέντιουμ ισχυριζόταν ότι τον έφεραν στην Αγγλία με αεροπλάνο και του έδωσαν έναν λοστό που είχαν χρησιμοποιήσει οι κλέφτες. Έμεινε τρεις μέρες στο Αββαείο και επί δώδεκα ώρες μελετούσε τον χάρτη του Λονδίνου. Στο τέλος, έδωσε στη Scotland Yard μια πλήρη περιγραφή των τριών ανδρών και μιας γυναίκας που είχαν καταστρώσει τη θεαματική αυτή κλοπή.

Επιπλέον, ο Hurkos πρόσφερε τις υπηρεσίες του και σ’ ένα εργοστάσιο χαρτοποιίας. Οι ιδιοκτήτες, αντί να περιμένουν να χαλάσει μια μηχανή ή ένα εξάρτημά της κι έτσι να καθυστερήσει η παραγωγή, ζημιώνοντας την επιχείρηση, χρησιμοποιούσαν τον Hurkos για περιοδική επιθεώρηση. Άγγιζε απλώς τη μηχανή και ευθύς καταλάβαινε ποιο μέρος της έπρεπε να αντικατασταθεί.


Ο Όττο Ζίλλιχ από τη Νυρεμβέργη είχε τη δύναμη να ανάβει τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες, αγγίζοντας τη μεταλλική τους άκρη.

Ένας Δανός, ο Πέτερ Γιόχανσεν, όταν κοιμόταν στο σκοτάδι, εξέπεμπε μια ακτινοβολία από το στήθος, τα μπράτσα και το μέτωπό του.

Ο Ισπανός Αργκιμασίλα Ντε Λα Γκέρτνα κατέπληξε τους οφθαλμιάτρους, όταν ανακάλυψαν ότι μπορούσε να δει πίσω από τα μέταλλα.

Μια γυναίκα στη Νέα Υόρκη μπορούσε να διακρίνει τα χρώματα στο απόλυτο σκοτάδι. Της έδεσαν τα μάτια και την οδήγησαν σ’ έναν σκοτεινό θάλαμο, όπου υπήρχαν μικρές χρωματιστές μπίλιες μέσα σ’ ένα βάζο. Επέλεξε ολόσωστα κάθε απόχρωση όσες φορές και να της ζητήθηκε.

Είναι ανατριχιαστικό να μπορεί ένας άνθρωπος να προβλέψει τον θάνατο των άλλων. Το 1931, το Μεταφυσικό Ινστιτούτο της Βαρσοβίας ανέφερε την περίπτωση ενός Πολωνού χωρικού, ο οποίος είχε την ικανότητα να οσφριστεί τον θάνατο των ασθενών ενός νοσοκομείου 48 ώρες πριν καταλήξουν. Απλώς έσκυβε πάνω από τους αρρώστους και αν μύριζε τον θάνατό τους, εξακριβώθηκε πως θα πέθαιναν ύστερα από 48 ώρες.

Αυτή την παράξενη ικανότητα τη διέθετε και ο Peter Hurkos, όπως αποδείχτηκε με το πείραμα που του έκανε ο διάσημος Γάλλος ιατρός Πιερ Ζιρόν.


Ο Ζιρόν του έδωσε μια μπούκλα μαλλιά και μια φωτογραφία που έδειχνε ένα αγόρι 12 ετών.

-Είναι ο ανιψιός μου. Τι μπορείτε να μου πείτε γι’ αυτόν; ρώτησε ο ιατρός.

Ο Peter Hurkos, αφού κράτησε τα μαλλιά στο χέρι του και έψαυσε σχολαστικά τη φωτογραφία, αποκρίθηκε:

Το παιδί αυτό έχει πρόσφατα εμβολιαστεί στο δεξί του μπράτσο και πονάει τοπικά. Όμως, το πρόβλημα είναι άλλο. Είναι βαριά άρρωστο. Έχει λευχαιμία και θα πεθάνει σύντομα, δυστυχώς.

Λίγες εβδομάδες μετά το πείραμα, το παιδί που είχε όντως εμβολιαστεί στο δεξί του μπράτσο, πέθανε από λευχαιμία.

Δείτε επίσης: ΣΑΝ ΨΕΜΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ (ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ 16η συνέχεια)

Η μυστηριώδης δύναμη των “ανθρώπων-ακτίνων Χ”, όπως τους αποκαλούσε ο Τύπος, είχε εντυπωσιάσει τους ανθρώπους, αλλά και τους επιστήμονες που έψαχναν να βρουν απαντήσεις για τα ιδιαίτερα αυτά χαρίσματά τους.


Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 26/10/1958…

Από strangepress, ΦΩΤΟ unsplash

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου