Αστέριος Κουστούδης
Υλικά
Μερίδες: 6
500 γρ. πένες
500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
800 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
100 ml κρασί κόκκινο, ξηρό
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος ή βασιλικός
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τα λουκάνικα μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.
Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως τις πένες με χωριάτικα λουκάνικα.
Δείτε επίσης: ΤΙ ΘΕΣ ΑΠ’ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου