ΥΛΙΚΑ
24 κανελόνια
2 φλ. κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)
600 γρ. ντοματα τριμμενη
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
1 φλ. κασέρι τριμμένο
Για τη σάλτσα
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (δύο φορές περασμένο)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένη ντομάτα
1/2 ξύλο κανέλας
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλ. κονιάκ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά χτυπημένα
Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 φλ. νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη γέμιση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι.
Ροδίζουμε τον κιμά για 7-8΄ ν’ αλλάξει χρώμα καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι.
Αφήνουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2′.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20΄.
Αφήνουμε να κρυώσει ώστε να μπορούμε να γεμίσουμε τα κανελόνια.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με το χέρι, με κορνέ, ή με κουταλάκι.
Βάζουμε στο ταψί τις μισές ντομάτες και τη μισή κρέμα γάλακτος.
Ακουμπάμε τα κανελόνια πάνω στη σάλτσα.
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη τριμμένη ντομάτα
Πασπαλίζουμε με τα τυριά και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Ακουμπάμε στην επιφάνεια του φαγητού βουτυρωμένη αντικολλητικό χαρτί.
Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 25΄ σκεπασμένα.
Δείτε επίσης: ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙΣ
Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15′ να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
Αν ψήσετε σε αέρα χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160°C, ψήστε στην μεσαία σχάρα και μειώστε τον χρόνο ψησίματος κατά 10′.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου