Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Μακαρονάδα με καβούρι κονσέρβας





Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Υλικά

Μερίδες: 4

 500 γρ. σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

 2 κονσέρβες καβούρι

 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)

 10 ντοματίνια, στη μέση

 τα φύλλα από 3 - 4 κλωναράκια λεμονοθύμαρο (ξεχωριστή ποικιλία θυμαριού με άρωμα λεμονιού. Το βρίσκουμε σε ορισμένα φυτώρια), ψιλοκομμένα, ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό λεμονοθύμαρο ή 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (με διαφορετικό αποτέλεσμα)

 1 σφηνάκι ούζο

 ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)

 60 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για τη μακαρονάδα με καβούρι, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 - 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ίσα να ζαρώσουν λίγο.

Σβήνουμε με το ούζο και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα, αλατοπίπερο και τα μακαρόνια με όσο από το νερό χρειάζεται για να είναι λίγο ζουμερή η σπαγκετάδα.

 

Στο τέλος, προσθέτουμε το καβούρι θρυμματισμένο.

Σερβίρουμε αμέσως την μακαρονάδα με καβούρι κονσέρβας με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δείτε επίσης: ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου