Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας μας
2 κονσέρβες καβούρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
10 ντοματίνια, στη μέση
τα φύλλα από 3 - 4 κλωναράκια λεμονοθύμαρο (ξεχωριστή ποικιλία θυμαριού με άρωμα λεμονιού. Το βρίσκουμε σε ορισμένα φυτώρια), ψιλοκομμένα, ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό λεμονοθύμαρο ή 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος (με διαφορετικό αποτέλεσμα)
1 σφηνάκι ούζο
ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τη μακαρονάδα με καβούρι, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό 1 - 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι λένε οι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Τα σουρώνουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 1 - 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ίσα να ζαρώσουν λίγο.
Σβήνουμε με το ούζο και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα, αλατοπίπερο και τα μακαρόνια με όσο από το νερό χρειάζεται για να είναι λίγο ζουμερή η σπαγκετάδα.
Στο τέλος, προσθέτουμε το καβούρι θρυμματισμένο.
Σερβίρουμε αμέσως την μακαρονάδα με καβούρι κονσέρβας με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δείτε επίσης: ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου