Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Τα 4 πράγματα στο σπίτι που γίνονται παγίδες βρωμιάς, σύμφωνα με ειδικό καθαρισμού – «Με κάνουν να αηδιάζω»

Πιστεύετε ότι διατηρείτε το σπίτι σας πεντακάθαρο; Μια ειδικός στον καθαρισμό αποκαλύπτει ότι πολλά σύγχρονα αντικείμενα στο μπάνιο και την κουζίνα μπορεί να κρύβουν βρωμιά και βακτήρια, χωρίς να το καταλαβαίνουμε.

Η χρήστης @costswoldclean στο TikTok που μοιράζεται συμβουλές καθαρισμού και προτάσεις προϊόντων, εξηγεί ποια πράγματα αποτελούν παγίδες βρωμιάς και σιχαίνεται να καθαρίζει στα σπίτια.

Αυτά είναι τα 4 πράγματα που κάνουν μια επαγγελματία καθαρίστρια να ανατριχιάζει:

  1. Βούρτσα τουαλέτας: Αντί για βούρτσα, προτείνει την χρήση χλωρίνης μαζί με γάντια και σφουγγάρι για βαθύ καθαρισμό.
  2. Πατάκια μπάνιου: Σύμφωνα με την ίδια, τα πατάκια τουαλέτας μυρίζουν άσχημα και είναι ανθυγιεινά.
  3. Στεγνωτήρας πιάτων: Η πιατοθήκη συγκεντρώνει αρκετή βρωμιά. Θα θέλατε να φάτε από πιάτο που στέγνωσε εκεί;
  4. Συρταρωτά παντζούρια: Οι περσίδες με οριζόντια ρολά μαζεύουν πολλή σκόνη και είναι δύσκολο να καθαριστούν.

Άλλα πράγματα που καλό είναι να αποφύγετε:

  • Ματ ντουλάπια: Τα δακτυλικά αποτυπώματα και το λίπος φαίνονται πιο εύκολα.
  • Μαύρα έπιπλα (ειδικά γυάλινα): Πάντα θα φαίνεται η σκόνη.
  • Βρύσες με λάστιχο: Δεν καθαρίζονται σωστά και συγκεντρώνουν άλατα.

Τα σχόλια από τους χρήστες των social media

Οι απόψεις για τις συμβουλές της καθαρίστριας διίστανται. Κάποιοι διαφωνούν με την κατάργηση της βούρτσας τουαλέτας, ενώ άλλοι συμφωνούν για τα πατάκια μπάνιου και τις πιατοθήκες.

«Συγγνώμη, αλλά πώς γίνεται οι βούρτσες τουαλέτας να είναι ανθυγιεινές; Τι κάνετε με τη βούρτσα σας; Είναι εργαλείο καθαρισμού», σχολίασε ένας χρήστης. «Σε αντίθεση με τους περισσότερους χρήστες, συμφωνώ απόλυτα για τη βούρτσα της τουαλέτας», σημείωσε ένας άλλος χρήστης.

Σχετικά με τα πατάκια τουαλέτας, ένας χρήστης  έγραψε: «Δεν ξέρω τι κάνετε με τα χαλάκια σας, αλλά τα δικά μου δεν μυρίζουν ποτέ». «Είμαι το μόνο άτομο που αλλάζω πατάκια τουαλέτας καθημερινά, έχω 7 και μετά από κάθε χρήση τα πλένω στο πλυντήριο», σημείωσε ένας άλλος χρήστης.

Ένας άλλος χρήστης, σχολιάζοντας τη συμβουλή για τα μαύρα έπιπλα, σημείωσε: «Τα μαύρα έπιπλα δεν έλκουν τη σκόνη απλώς την κάνουν πιο ορατή». Ένα άλλο άτομο διαφώνησε με τη συμβουλή της ειδικού και είπε: «Συγγνώμη, αλλά το μόνο πράγμα με το οποίο διαφωνώ είναι η σχάρα πιάτων. Στην πραγματικότητα στεγνώνει τα πιάτα σας χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πετσέτα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την καθαρίσετε».

 

Ενώ κάποιες συμβουλές μπορεί να είναι αμφιλεγόμενες, είναι σίγουρο πως ο τακτικός καθαρισμός και η επιλογή των κατάλληλων αντικειμένων μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου