Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Μαγειρίτσα {Άκης Πετρετζίκης)

 Συστατικά

1 κιλό συκωταριά, αρνίσια

2 φέτες λεμόνι

2 φύλλα δάφνης

αλάτι

10-15 κόκκους πιπεριού

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

2 κλ. δεντρολίβανο

50 γρ. λευκό κρασί

1 κύβο κότας

1 1/2 λίτρο νερό

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μαρούλι

1/4 ματσάκι άνηθο

100 γρ. ρύζι γλασέ

Για το αυγολέμονο

ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια

χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια

2 αυγά

αλάτι

πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 κ.σ. άνηθο

1 κ.γ. ελαιόλαδο

πιπέρι

φρέσκο κρεμμυδάκι


Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε την κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.

Βάζουμε μέσα τη συκωταριά, τις φέτες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, τους κόκκους από το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε τον αφρό ανά διαστήματα. Σουρώνουμε και πετάμε το νερό.

Τοποθετούμε την ίδια κατσαρόλα ξανά σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Κόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το δεντρολίβανο.

Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.

Στη συνέχεια, κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες, το μαρούλι και τον άνηθο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Το πράσινο μέρος από τα κρεμμύδια και 1 κ.σ. από τον άνηθο τα κρατάμε στην άκρη.

 

Προσθέτουμε το ρύζι, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου