Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Το Νο1 σημείο που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ τα ρούχα σας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, εάν θέλετε να αποφύγετε τους κοριούς

Ένας γιατρός, διάσημος στο TikTok, προειδοποιεί τους ταξιδιώτες να αποφύγουν ένα σημείο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, εκτός από το στρώμα, που μπορεί να είναι επιρρεπές σε κοριούς.

 «Πόσοι από εσάς ξεπακετάρετε όλα τα ρούχα σας από τη βαλίτσα σας και τα τοποθετείτε στα συρτάρια του ξενοδοχείου;» ρώτησε πρόσφατα τους followers του, ο Dr. Jason Singh.

Το Νο1 σημείο που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ τα ρούχα σας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου

«Τα συρτάρια των ξενοδοχείων, ειδικά αυτά που είναι φτιαγμένα από ξύλο ή έχουν αρμούς και σχισμές, αποτελούν κίνδυνο προσβολής από κοριούς», είπε ο Dr. Jason Singh, προσθέτοντας ότι σπάνια καθαρίζονται σωστά.

Ήδη, έρευνα της Εθνικής Ένωσης Διαχείρισης Παρασίτων των ΗΠΑ (National Pest Management Association) ανέφερε ότι ένα σοκαριστικό 68% των ξενοδοχείων και των μοτέλ είναι επιρρεπή σε κοριούς. Μια εταιρεία παρακολούθησης παρατήρησε επίσης μια τεράστια αύξηση 278% τα τελευταία δύο χρόνια.

Αντί για τα συρτάρια, ο Singh προτείνει να κρεμάτε τα ρούχα σας στις ντουλάπες ή απλά να τα κρατάτε μέσα στη βαλίτσα σας. «Η συζήτηση με συναδέλφους στη δημόσια υγεία για τον έλεγχο παρασίτων αύξησε την ευαισθητοποίηση σχετικά με το γεγονός ότι οι κοριοί ευδοκιμούν σε ασυνήθιστα μέρη όπως συρτάρια, κεφαλάρια και ακόμη και ηλεκτρικές πρίζες ή κορνίζες στα δωμάτια ξενοδοχείων», δήλωσε στην Luxury Travel Daily.


Πώς να εντοπίσετε αν υπάρχουν κοριοί σε ένα δωμάτιο

Ο Singh μοιράστηκε επίσης έναν γρήγορο τρόπο για να προσελκύσετε τους κοριούς από τις κρυψώνες τους ώστε να τους δείτε ευκολότερα. «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι μαλλιών του ξενοδοχείου στη μέγιστη θερμοκρασία για να φυσήξετε ζεστό αέρα κατά μήκος των ραφών του στρώματος και στις σχισμές. 

 

Η ζέστη θα αναγκάσει τους κοριούς να βγουν από τα κρυμμένα σημεία για να τους εντοπίσετε ευκολότερα».


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου