Υλικά
Μερίδες: 6
1 μικρό κουνουπίδι
1 μικρό μπρόκολο
10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
8 φέτες μπέικον, κομμένο σε μέτρια καρέ
Για τη σάλτσα
100 ml ελαιόλαδο
300 ml ξίδι από λευκό κρασί
50 γρ. καστανή ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε σαλάτα με μπρόκολο, κουνουπίδι, ντοματίνια, μπέικον και ζεστή σάλτσα ξιδιού, αρχικά χωρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε πολύ μικρά μπουκετάκια, μεγέθους περίπου 2 εκ. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τα κόψουμε με ψαλίδι.
Στη συνέχεια, τα ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ.
Σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα λαδιού σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου μισό λεπτό, ίσα ίσα να αρωματίσει το λάδι.
Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
Αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σαλάτα
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, για 1-2 λεπτά, από κάθε πλευρά, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Σκορπίζουμε στη σαλάτα το μπέικον και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 130.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου