Κουραστήκατε να πετάτε μπανάνες που έχουν μαυρίσει; Υπάρχει μια απλή λύση που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αποθηκεύετε αυτά τα νόστιμα και θρεπτικά φρούτα. Μάθετε πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Το απλό κόλπο για να μην μαυρίζουν γρήγορα οι μπανάνες
Αν οι μπανάνες σας μαυρίζουν πολύ γρήγορα μετά την αγορά τους, πιθανότατα τις αποθηκεύετε με λάθος τρόπο.
Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να
τις αποθηκεύουν σε ένα μπολ φρούτων ή ανάμεσα σε άλλα τρόφιμα στον πάγκο της κουζίνας τους. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αφού οι μπανάνες αρχίσουν να ωριμάζουν, οι φλούδες τους μπορεί να γίνουν εντελώς καφέ.Στο Kitchen Tips Online, ένα κανάλι στο YouTube, ένας άνδρας μοιράστηκε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο για να διασφαλίσετε ότι οι μπανάνες σας δεν θα χαλάσουν πολύ γρήγορα. Το βίντεο αποκαλύπτει στους χρήστες του διαδικτύου τον καλύτερο τρόπο αποθήκευσης, προκειμένου να μην χάσουν το κίτρινο χρώμα τους, για 15 ημέρες μετά την αγορά.
Ως μέρος ενός πειράματος, ο Mike, αγόρασε δύο διαφορετικά τσαμπιά από το ίδιο σούπερ μάρκετ και από το ίδιο ακριβώς ράφι. Στη συνέχεια, τις πήρε στο σπίτι του, αποθήκευσε τη μία όπως συνήθως στον πάγκο της κουζίνας και την άλλη σε ένα αεροστεγές δοχείο στον πάγκο του, και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Ο άνδρας εξήγησε ότι οι μπανάνες παράγουν αιθυλένιο καθώς ωριμάζουν, κυρίως στο κοτσάνι. Το αιθυλένιο εξαπλώνεται σε όλο το υπόλοιπο φρούτο, βοηθώντας το να ωριμάσει.
Μια μέθοδος για να αποφευχθεί η γρήγορη ωρίμανση είναι να τυλίξετε τα κοτσάνια με μεμβράνη. Ωστόσο, ο Mike συμβούλεψε ότι είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο αποτελεσματικό να τυλίγετε με μεμβράνη το κοτσάνι κάθε μπανάνας παρά ολόκληρο το τσαμπί. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται η διαρροή αιθυλενίου σε όλο το φρούτο.
Πώς να επιβραδύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης – Ένα απλό πείραμα
Στο δικό του πείραμα, ο Mike αποφάσισε να δοκιμάσει μια διαφορετική τεχνική – τοποθετώντας μπάλες απορρόφησης αιθυλενίου μέσα στο αεροστεγές δοχείο. Εξέτασε τις δύο διαφορετικές δέσμες με μπανάνες κάθε μέρα για να παρακολουθήσει προσεκτικά τη διαδικασία ωρίμανσης.
Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του, χρειάστηκαν 5 ή 6 ημέρες για να εμφανιστούν ορατά σημάδια ωρίμανσης. «Την όγδοη ημέρα, παρατήρησα ότι οι μπανάνες που δεν ήταν στο δοχείο ήταν σημαντικά πιο μαλακές από εκείνες που ήταν στο δοχείο. Έτσι, σε αυτό το στάδιο, αποφάσισα να τις βάλω στο ψυγείο».
Ο δημιουργός περιεχομένου στο YouTube εξήγησε ότι αποθηκεύοντας τις μπανάνες στο ψυγείο μόλις αρχίσουν να ωριμάζουν «επιβραδύνεται» η διαδικασία ωρίμανσης στο εσωτερικό τους, ακόμα κι αν εξωτερικά ωριμάζουν και αποκτούν πιο «σκούρο χρώμα».
Μετά από 15 ολόκληρες μέρες, ο Mike ανακάλυψε ότι οι μπανάνες που αποθηκεύτηκαν στο ψυγείο ήταν ιδανικές για χρήση.
Ένας χρήστης του διαδικτύου που ενθουσιάστηκε με το κόλπο σημείωσε: «Έχω παρακολουθήσει αρκετά βίντεο σχετικά με τις μεθόδους αποθήκευσής τους και αυτό αλλάζει τα δεδομένα. Το βίντεο σας είναι το καλύτερο κόλπο που έχω δει».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου