Αναστασία-Τέτα Μπένα
Υλικά
Μερίδες: 4-5
1 κιλό ζυγούρι (κατά προτίμηση από μπούτι), με το κόκαλο, σε μερίδες
1 καρότο, καθαρισμένο
1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
150 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για το ζυγούρι, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας, το καρότο, το κρεμμύδι και νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας κατά 2 εκ. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά. για 1 ώρα, ξαφρίζοντας για όσο χρειαστεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τις πατάτες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τον χυμό λεμονιού και το λάδι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Περιχύνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας ώστε να λαδωθούν παντού.
Τακτοποιούμε τα κομμάτια του κρέατος ανάμεσα στις πατάτες, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε στο ταψί λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν (περίπου 1 κουτάλα της σούπας).
Σκεπάζουμε το ταψί πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα, ελέγχοντας κατά διαστήματα μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου