Υλικά
Μερίδες: 4-5
1 κιλό μελιτζάνες Λαγκαδά (σκούρες σαν τις φλάσκες, αλλά λεπτές και μακρόστενες ‒ εναλλακτικά, τσα- κώνικες ή φλάσκες)
2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κοφτό κουτ. γλυκού κάρι
1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
100 γρ. κασέρι Σοχού, σε λεπτά μπαστουνάκια
100 γρ. φέτα, σε λεπτά μπαστουνάκια
50 ml ελαιόλαδο + επιπλέον, για το άλειμμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τα ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με φέτα και κασέρι Σοχού κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες με πάχος 0,5 εκ.
Τις αλείφουμε γενναιόδωρα με ελαιόλαδο (όχι το μετρημένο), τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε απλωμένες σε ένα ταψί για 15 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
Μεταφέρουμε το ταψί στο ψηλότερο ράφι και ψήνουμε τις μελιτζάνες για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρά.
Στο μεταξύ, βάζουμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας από ένα μπαστουνάκι φέτα και ένα μπαστουνάκι κασέρι, κάθετα προς τη φέτα μελιτζάνας, και την τυλίγουμε σε ρολό. Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε τα ρολάκια μέσα στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τυριά και να μισολιώσουν. Σείουμε μερικές φορές την κατσαρόλα για να βραχούν τα ρολά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 233.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου