Ελένη Ζωπιάκη
Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό πρόβειο κρέας από πλευρά, ανάμεικτο με λαιμό, με κόκαλο, σε μέτρια κομμάτια
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 γρ. φασολάκια μπαρμπούνια, πράσινα και πιτσιλωτά μαζί, καθαρισμένα (από τα πιτσιλωτά κρατάμε μόνο τους σπόρους)
500 γρ. φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
250 ml ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φασολάκια με το κρέας, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μεγάλη κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Προσθέτουμε το κρέας, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά (ώστε το κρέας να μαγειρευτεί στα ζουμιά που θα αποβάλει) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μισομαλακώσει ‒ μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω.
Προσθέτουμε όλα τα φασολάκια, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα φασολάκια να μισομαλακώσουν στα υγρά του φαγητού και σε αυτά που θα αποβάλουν.
Αλατίζουμε καλά.
Προσθέτουμε 450 ml νερό, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, αλλά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά προτού σερβίρουμε τα φασολάκια με το κρέας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου