Αλέξανδος Κοσκινάς
Υλικά
Μερίδες: 4-6
600 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε κομμάτια 2-3 εκ.
150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο με πράσο, σε λεπτές φέτες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό
1 πιπερίτσα τσίλι (ή όσο αντέχουμε), ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και σπασμένη
150 ml μπίρα ξανθιά
40 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος μερικές σταγόνες
χυμός λεμονιού
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε την τηγανιά κοτόπουλου με χωριάτικο λουκάνικο και μπίρα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το μπούκοβο, την καυτερή πιπερίτσα και το σκόρδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα υλικά, ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσουν.
Σβήνουμε με την μπίρα, χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαϊντανό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου