Νένα Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: 4
1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
3 ντοματάκια κονσέρβας
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 3-4 εκ.
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
χυμός από 1/2 λεμόνι
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φουρνιστό κουνουπίδι με χωριάτικα λουκάνικα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28-30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι.
Σκορπίζουμε το λουκάνικο και τον μαϊντανό.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να ροδίσουν τα λουκάνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου