Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2025

Kουνουπίδι φουρνιστό με χωριάτικα λουκάνικα

Νένα Ισμυρνόγλου

Υλικά

Μερίδες: 4

 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα

 3 ντοματάκια κονσέρβας

 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, σε φέτες πάχους 3-4 εκ.

 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή

 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)

 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη

 χυμός από 1/2 λεμόνι

 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια

 60 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε φουρνιστό κουνουπίδι με χωριάτικα λουκάνικα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.

Στη συνέχεια, απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28-30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι.

 

Σκορπίζουμε το λουκάνικο και τον μαϊντανό.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να ροδίσουν τα λουκάνικα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου