Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Φριτάτα με αγκινάρες και φέτα

TINA WEBB

 Υλικά

8 αγκινάρες

150γρ. φέτα

6 αβγά

200γρ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο

2 κουτ. σούπας γάλα

χυμό 2 λεμονιών

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε από το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Τις κόβετε σε λεπτές φέτες και τις βράζετε για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Στραγγίζετε καλά τις αγκινάρες, τις αλευρώνετε ελαφρά και τις τηγανίζετε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3

Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτετε το γάλα, τη φέτα, το μαϊντανό και τον αρακά.

Βήμα 4

Περιχύνετε με το μίγμα των αβγών τις αγκινάρες. Όταν η φριτάτα ψηθεί από τη μία πλευρά, τη γυρίζετε και από την άλλη πλευρά. Σερβίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού.

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου