ΥΛΙΚΑ
1 συκωταριά αρνίσια
1 φλυτζάνι βούτυρο
3/4 του κιλού φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο
1/2 φλυτζάνι του καφέ ρύζι
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι
1 μπόλια αρνίσια
1 κρόκο αυγού
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τη συκωταριά και την κόβουμε μικρά κομματάκια. Καίμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Προσθέτουμε τη συκωταριά, αλάτι, πιπέρι και τσιγαρίζουμε για δέκα λεπτά.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, τα αυγά χτυπημένα και το μισό κεφαλοτύρι.
Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι, στρώνουμε τη μπόλια και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, σε σχήμα καρβελιού.. Το σκεπάζουμε από πάνω, γυρίζοντας τις άκρες της μπόλιας.
Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου