Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Πατσάς με τριμμένο τυρί

 ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατσά

200 γρ. βρασμένα φασόλια

400 γρ. ντομάτες

150 γρ. βούτυρο

100 γρ τριμμένο τυρί

1 κρεμμύδι

σέλινο

αλάτι, πιπέρι

Λίγο ζωμό κρέατος (και από κύβο)


ΕΚΥΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα φασόλια που έχουμε μουσκέψει από την προηγούμενη.

Καίμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το σέλινο και λίγο νερό.

Πλένουμε καλά τον πατσά, τον κόβουμε μικρά κομματάκια και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει ώσπου να εξατμιστούν τα υγρά.

 

Ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε σε πολύ σιγανή φωτιά προσθέτοντας, αν χρειαστεί, λίγο ζεστό ζωμό.

Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα φασόλια.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, ρίχνουμε λίγο αλάτι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου