Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

Σοφιγαδούρα (Ζακυνθινή σπεσιαλιτέ)

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μπούτι μοσχάρι

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

8 σκελίδες σκόρδο

1 φλυτζάνι του καφέ ξύδι

250 γρ. κεφαλογραβιέρα

2 κουταλιές της σούπας πελτέ

 2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη

αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε μικρά κομμάτια το κρέας και το ροδίζουμε με το λάδι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι να ροδίσει κι αυτό.

 

Προσθέτουμε τον πελτέ και αφήνουμε λίγο ανακατεύοντας. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και σιγοβράζουμε 1 ώρα.

Προσθέτουμε τις σκελίδες ολόκληρες, το τυρί κομμένο σε κυβάκια, τη ρίγανη, το ξύδι ,το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε 10 λεπτά ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου