Υλικά
1 kg μοσχάρι (ελιά - χτένι σπάλας)
1 κουταλιά βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 δαφνόφυλλο
3-4 μπαχάρια
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4 με 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί για 4 με 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα.
Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ.
Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
Αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει.
Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Επιβάλλεται να σερβίρετε το λαχταριστό μοσχάρι τας κεμπάπ με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι!
Δείτε επίσης: ΣΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ Η ΒΡΟΧΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου