Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Σπεντζοφάι με θαλασσινά

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 στικ σέλερι, ψιλοκομμένο

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

200 γρ. μύδια με το κέλυφος

12 γαρίδες, καθαρισμένες (κρατάμε τα κελύφη και το κεφάλι αλλά κόβουμε το σημείο με τα μάτια )

150 γρ. χταπόδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 κ.σ. πέλτες ντομάτας

20 ml ούζο

50 ml λευκό κρασί

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ μπούκοβο

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. μέλι

200 ml ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο


Για το σερβίρισμα

Ψιλοκομμένος μαϊντανός


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

2 Προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις πράσινες πιπεριές και την πιπεριά τσίλι. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

3 Προσθέτουμε τα μύδια, τις γαρίδες, το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

4 Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

 

5 Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το κρασί και το αφηνουμε 2 λεπτά, να παρει μια βραση. Έπειτα, αφαιρούμε τα μυδια, τις γαριδες και τα αφήνουμε στην άκρη, σε ένα πιάτο.

6 Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το μπούκοβο, τη δάφνη και τον ζωμό. Ανακατεύουμε εκ νέου και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα τελευταία 2 λεπτά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μέλι.

7 Τοποθετούμε τις γαρίδες και τα μύδια πάνω από το σπεντζοφάι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Πηγή

Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου