Όλη η δροσιά του καλοκαιριού σε τρία υλικά! Προτιμήστε αργίτικα πεπόνια για να δώσουν χρώμα στο παγωτό σας.
Υλικά Συνταγής:
500 γραμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
500 γραμ. γιαούρτι 2%
125 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
Εκτέλεση:
Για το παγωτό πεπόνι, παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμ. καθαρή σάρκα.
Σε μπλέντερ βάζουμε το φρούτο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει.
Δείτε και το μπλογκ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ, με μυθιστορήματα σε συνέχειες, διηγήματα και ποιήματα
Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, γεμίζουμε τις παγωμένες θήκες πεπονιού και γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με φιστίκια Αιγίνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου