Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Μελιτζάνες τηγανιτές με σάλτσα

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

ΥΛΙΚΑ

Μελιτζάνες

Ντομάτες

Κρεμμύδι

Σκόρδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

2 φυλλα δάφνης


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε , πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες.

Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και αλάτι , τις αφήνουμε μια ώρα περίπου αλλάζοντας το νερό δύο τρεις φορές.

Τις ξεπλένουμε και τις βγάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν, τις πιέζω ελαφρά να βγει το νεράκι που ρούφηξαν, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

Σωτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια με το λάδι να μαραθεί και να γυαλίσει, ρίχνουμε το σκόρδο και τις ντομάτες κομμένες στο μουλτι αλάτι πιπέρι τη Δάφνη

 

Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες αφήνουμε να βράσουν μαζί δύο τρία λεπτά και να μείνουν με το λαδάκι τους.

*Και αν κάνετε πολύ μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες σας με την σάλτσα σας και τις συνοδεύετε με ζυμαρικά, θαχετε μακαρόνια α λα Νόρμα!

Δείτε επίσης: ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ (Προς μελοποίηση)

Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτήν τη συνταγή σήμερα;

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.

Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου