Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

Η πιο εύκολη και γρήγορη νηστίσιμη σοκολατόπιτα – άλαδη, χωρίς ζάχαρη, στα μικροκύματα


Συνταγή – φωτογραφίες: Μαρία

 Υλικά (για 8 λεπτές μερίδες ή λιγότερες πιο μεγάλες)

  • Αλεύρι ολικής άλεσης, 70 γρ.
  • Κακάο, 30 γρ.
  • Στέβια κρυσταλλική, 35 γρ.
  • Βανιλλίνη, 1 φιαλίδιο
  • Κουβερτούρα υγείας στέβια, 75 γρ.
  • Μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλιά γλυκού γεματούτσικη
  • Γάλα καρύδας (ή άλλο φυτικό γάλα), 3 κουταλιές γλυκού
  • Βραστό νερό, 190 γρ.


Εκτέλεση

  • Από τη σοκολάτα κομματιάζουμε καλά τα 25 γραμμάρια, σε ξύλινη επιφάνεια με μεγάλο μαχαίρι.
  • Ανακατεύουμε καλά σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, τη στέβια, τη βανιλλίνη και τη μπέικιν ενώ βράζουμε το νερό.
  • Ρίχνουμε στο μπολ το βραστό νερό και ανακατεύουμε καλά και γρήγορα μην μείνουν σβόλοι.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα και την κομματιασμένη σοκολάτα, η οποία θα λιώσει, και ανακατεύουμε γρήγορα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα για φούρνο μικροκυμάτων και ψήνουμε στην υψηλότερη θερμοκρασία για 7 λεπτά.
  • Ενώ ψήνεται, κομματιάζουμε και τα υπόλοιπα 50 γρ. σοκολάτας και τα βάζουμε σε άλλο μικρότερο δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα, μαζί με το φυτικό γάλα, για να φτιάξουμε γκανάζ σοκολάτας.
  • Με το που βγάζουμε τη σοκολατόπιτα, βάζουμε το μείγμα σοκολάτας για 2 λεπτά στην αμέσως χαμηλότερη ένδειξη.

 

Αναποδογυρίζουμε τη σοκολατόπιτα σε μεγάλο πιάτο.

Βγάζουμε τη γκανάζ από τον φούρνο μικροκυμάτων, την ανακατεύουμε με μαρίζ για να ομογενοποιηθεί καλά και την αλείφουμε πάνω στη σοκολατόπιτα, χωρίς να περιμένουμε να κρυώσει. Η ποσότητα αυτή θα δώσει ένα ελαφρύ άλειμμα ίσα ίσα για να γίνει το γλυκό πιο υγρό και πλούσιο (αν θέλετε το γλυκό σας να έχει περισσότερη γκανάζ, βάλτε άλλη μισή ποσότητα υλικών, κι αν θέλετε να «κολυμπάει» στη γκανάζ φτιάξτε τη διπλή).

Έτοιμη! Τρώγεται και ζεστή, και συνήθως δεν προλαβαίνει να κρυώσει 

Πηγή

Δείτε επίσης: ΧΙΛΙΕΣ ΖΩΕΣ Σ’ΑΚΟΛΟΥΘΩ (Προς μελοποίηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου