Συστατικά
320 γρ. τόνο, πικάντικο καπνιστό
40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. mix τυριών
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
1 ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ξίδι, λευκό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κ.σ. μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σουρώνουμε τον τόνο και κρατάμε το λάδι του σε ένα μπολ.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το λάδι από τον τόνο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μια σφιχτή πάστα. Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βάζουμε τα τριμμένα τυριά, τον τόνο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30x40 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα φύλλο σφολιάτας στο ταψί μας και απλώνουμε όλη τη γέμιση. Φροντίζουμε να καλυφθεί η επιφάνεια της σφολιάτας αφήνοντας 2 εκ. κενό περιμετρικά. Απλώνουμε περιμετρικά στη σφολιάτα τον αραιωμένο κρόκο και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Κλείνουμε περιμετρικά τη σφολιάτα για να σφραγίσουμε τη γέμιση. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα πιρούνι για να εξατμιστεί όλη η υγρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το σερβίρισμα
Κόβουμε με τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια και βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το ξίδι.
Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τη ντομάτα. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: ΠΟΣΗ ΖΩΗ Ν’ ΑΝΤΕΞΕΙΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου