Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Κοτόπουλο με ντοματίνια και σάλτσα παρμεζάνας

 Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου

250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

150 γρ. baby σπανάκι

200 ml κρέμα γάλακτος

200 ml ζωμό κοτόπουλου

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο 


Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.


3. Προσθέτουμε το σπανάκι, την κρέμα γάλακτος, το ζωμό και τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

4. Προσθέτουμε τη παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Giorgos Tsoulis Tip

Μπορούμε να σερβίρουμε το κοτόπουλο και με μακαρόνια, με τη σάλτσα. Αν τα στήθη κοτόπουλου δεν ψηθούν εντελώς στο τηγάνι, μπορούμε να συνεχίσουμε το ψήσιμο στον φούρνο.

Πηγή

Δείτε επίσης: ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ (Προς μελοποίηση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου