Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδες ως μεζές ή για 2 μερίδες ως κύριο πιάτο
600 γρ. θράψαλα, κατά προτίμηση φρέσκα, καθαρισμένα και χωρισμένοι οι κορμοί από τα πλοκάμια
70 ml ελαιόλαδο
150 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε λεπτά φετάκια
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
120 ml ζωμός λαχανικών
1 κουτ. σούπας φρέσκο ή ξερό εστραγκόν
120-150 γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε θράψαλα με σάλτσα μουστάρδας, βάζουμε να βράσει νερό σε μέτρια κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά (είναι πιο σκληρά από τους κορμούς και χρειάζονται το μαλάκωμα του ζεματίσματος, για να γίνουν στον ίδιο χρόνο με τους κορμούς στη συνέχεια).
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν.
Ρίχνουμε τους κορμούς, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε 70 ml από τον ζωμό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, ρίχνουμε το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι κορμοί – δοκιμάζουμε ένα κομμάτι για να δούμε αν είναι έτοιμα.
Ζεσταίνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τον χτυπάμε στον πολυκόφτη με τη μουστάρδα και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Μοιράζουμε, τα θράψαλα με σάλτσα μουστάρδας, σε πιάτα, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με αφράτο ρύζι.
Δείτε επίσης: Μ’ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου