Υλικά
Μερίδες: 8-10
1 συκωταριά, αρνίσια ή κατσικίσια, βάρους περίπου 1 κιλού, σε κυβάκια 3 εκ.
1 μικρή εντεριά (περίπου 300 γρ.), καλά καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 3-4 εκ. (προαιρετικά – την παραγγέλνουμε έγκαιρα από τον κρεοπώλη μας)
150 ml λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250 ml νερό
ο χυμός από 2 λεμόνια
150 ml ελαιόλαδο
λίγη ξερή ρίγανη αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε λεμονάτη συκωταριά, αρχικά ζεσταίνουμε, μια φαρδιά κατσαρόλα σκέτη, χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε τη συκωταριά και το εντεράκι (αν βάλουμε) και τα «ψήνουμε» σκέτα, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το νερό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα, μέχρι η συκωταριά να μαλακώσει και το φαγητό να πιει τα περισσότερα υγρά του.
Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μια δυο φορές και σερβίρουμε τη λεμονάτη συκωταριά.
Δείτε επίσης: ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ (Προς μελοποίηση)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου