Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Νικόλαος Κατσάνης

Υλικά

Μερίδες: 4

 750-800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους 3 εκ.

 2 ξερά κρεμμύδια, σε φέτες

 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

 2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες

 1 κουτ. σούπας μουστάρδα

 100 ml λευκό ξηρό κρασί

 1 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος

 80 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. 

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μουστάρδα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

Προσθέτουμε 400 ml νερό, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να σωθούν τα υγρά.

Αποσύρουμε, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το γιαούρτι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ρύζι ή κουσκούς.

Δείτε επίσης: ΠΟΣΕΣ ΝΥΧΤΕΣ

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου