Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Γόπες φουρνιστές με πράσα

 

Νένα Ισμυρνόγλου

Φωτογραφία: Αμαρυλλίς Τσέγκου

Υλικά

Μερίδες: 4

 1 κιλό γόπες, καθαρισμένες

 3 πράσα, λεπτοκομμένα

 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα στον πολυκόφτη

 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

 120 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τις γόπες φουρνιστές με πράσα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.

Απλώνουμε τα πράσα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με τον μισό μαϊντανό και το μισό ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια και γεμίζουμε με το μείγμα τις κοιλιές τους.

 

Αραδιάζουμε τα ψάρια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα ντοματάκια με το κρεμμύδι, αλατοπίπερο και τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελαιόλαδο και περιχύνουμε με τη «σάλτσα» τα ψάρια.

Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Δείτε επίσης: Μ΄ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 212.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου