Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Ψητός μπακαλιάρος στο τηγάνι με σάλτσα μουστάρδας και κάπαρης

Υλικά

700 γρ. μπακαλιάρο (4 φιλέτα)

2 κ. σ. μουστάρδα

1 κ. σ. κάπαρη

1 κ. σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο ή 1 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν

2 κ. σ. ελαιόλαδο

2 κ. σ. λευκό κρασί

2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

2 κ. σ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι

2 κ. σ. λάδι

Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση


Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη μουστάρδα, την κάπαρη, το εστραγκόν, το ελαιόλαδο και το λευκό κρασί.

Βήμα 2

Μεταφέρετε σε ένα μικρό τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.


Βήμα 3

Σκουπίστε τα φιλέτα μπακαλιάρου και αλατοπιπερώστε τα. Πασπαλίστε κάθε φιλέτο με το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί καλά. Στη συνέχεια, τινάξτε το περιττό αλεύρι.

Βήμα 4

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε τα φιλέτα μέχρι να γίνουν αδιαφανή, 4 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.

Βήμα 5

Για να σερβίρετε, περιχύστε τον μπακαλιάρο με τη σάλτσα μουστάρδας- κάπαρης.

Δείτε επίσης: ΤΟ ΦΩΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣΕΣ (Προς μελοποίηση)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου