Αν ψάχνετε τρόπο να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού στην κουζίνα σας, υπάρχουν κάποιες χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε. Τα κρεμμύδια και το σκόρδο μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για 6 μήνες, αρκεί να τα αποθηκεύσετε σωστά και μακριά από το ψυγείο.
Ενώ η τοποθέτηση των λαχανικών στο ψυγείο φαίνεται η πιο λογική επιλογή για να διατηρηθούν φρέσκα, στην πραγματικότητα, αυτή είναι μία από τις χειρότερες μεθόδους για κρεμμύδια και σκόρδα.
Το ψυγείο δημιουργεί ένα κρύο και υγρό περιβάλλον, το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας και
μαλακώνει τα κρεμμύδια και το σκόρδο σας. Οι Mei και Irene, σεφ στο Mei Mei Dumplings και ειδικές στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, εξηγούν ότι τα κρεμμύδια και το σκόρδο διατηρούνται περισσότερο καιρό φρέσκα εκτός ψυγείου, αποθηκευμένα σε ένα ντουλάπι ή σε ένα συρτάρι της κουζίνας σας.Στην ιστοσελίδα τους Food Waste Feast, αναφέρουν: «Τα περισσότερα κρεμμύδια και σκόρδα που βρίσκετε στο σούπερ μάρκετ έχουν “ωριμάσει”, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν αποξηρανθεί ειδικά για αποθήκευση. Αυτοί οι βολβοί, με ξερά εξωτερικά στρώματα και χωρίς πράσινα μέρη, μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξηρό, σκοτεινό και δροσερό μέρος με λίγο αερισμό. Αποφύγετε να τα διατηρείτε σε πλαστικές σακούλες όπου μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία».
Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τα κρεμμύδια και το σκόρδο
Τα κρεμμύδια και το σκόρδο χρειάζονται καλή κυκλοφορία του αέρα για να διατηρηθούν φρέσκα, γι’ αυτό πρέπει να τα αποθηκεύσετε σε ένα ανοιχτό δοχείο.
Οι ειδικοί της Stop Food Waste, ενός οργανισμού βιωσιμότητας, εξηγούν: «Τα κρεμμύδια και το σκόρδο μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για 3-6 μήνες όταν αποθηκευτούν σωστά. Διατηρήστε τα σε ένα καλάθι ή χάρτινη σακούλα όπου μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας».
Επιπλέον, τα κρεμμύδια και το σκόρδο πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό μέρος, καθώς το ηλιακό φως θα προκαλέσει την ανάπτυξη βλαστών, οι οποίοι θα επιταχύνουν την αλλοίωσή τους.
Οι Mei και Irene εξηγούν: «Τα κρεμμύδια και το σκόρδο με πράσινους βλαστούς μπορούν ακόμα να καταναλωθούν. Αφαιρέστε τον βλαστό του κρεμμυδιού πριν τη χρήση, ενώ ο βλαστός του σκόρδου είναι βρώσιμος».
«Ακόμα και αν τα εξωτερικά στρώματα των κρεμμυδιών είναι καφέ, μπορείτε απλά να τα αφαιρέσετε και να χρησιμοποιήσετε τα εσωτερικά στρώματα που παραμένουν ανέγγιχτα».
Ολόκληρα κρεμμύδια και σκόρδα μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για έως και 6 μήνες όταν αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, μακριά από πλαστικές σακούλες και το ψυγείο.
Πότε πρέπει τα κρεμμύδια και το σκόρδο να διατηρούνται στο ψυγείο
Ωστόσο, από τη στιγμή που ένας βολβός σκόρδου ή κρεμμυδιού σπάσει, μένουν μόνο λίγες μέρες πριν χαλάσει και μόνο τότε θα πρέπει αυτά τα λαχανικά να διατηρηθούν στο ψυγείο.
Η Mei και η Irene είπαν: «Μόλις ξεφλουδιστεί ένα κρεμμύδι ή μια σκελίδα σκόρδο, φυλάξτε τα σε ένα σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο».
Εάν ακολουθηθεί η σωστή μέθοδος αποθήκευσης τροφίμων, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα θα διατηρηθούν φρέσκα για πολύ περισσότερο, ώστε να μπορείτε να μειώσετε τη σπατάλη τροφίμων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου