Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Ομελέτα με κιμά

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΦΙΝΑ

Υλικά

6 αβγά

300γρ. κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)

100γρ. κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη

1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς.

 

Βήμα 3

Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.

Βήμα 4

Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.

Δείτε επίσης: ΕΔΩ, ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ (Προς μελοποίηση)

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου