Συστατικά
200 γρ. βούτυρο
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι, ολικής άλεσης, βρασμένο
1 κ.σ. θυμάρι
2 αυγά, μεσαία
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. φέτα,
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
πιπέρι
450 γρ. φύλλο κρούστας για πίτες
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ζυμαρικά, το θυμάρι, τα αβγά, την κρέμα γάλακτος, τη φέτα σπασμένη με τα χέρια μας, τη γραβιέρα, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 35x45 εκ. Απλώνουμε δύο φύλλα στο ταψί έτσι ώστε να εξέχουν περιμετρικά και ραντίζουμε με βούτυρο.
Τοποθετούμε το επόμενο φύλλο και ραντίζουμε με το βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα μισά φύλλα της συσκευασίας ραντίζοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με όλο το βούτυρο.
Γυρνάμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα για να φτιάξουμε τον κόθρο και χαράσσουμε σε 12 κομμάτια.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου