Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Διατηρήστε το μαρούλι τραγανό και φρέσκο για τουλάχιστον έναν μήνα με ένα έξυπνο κόλπο αποθήκευσης

Μπορείτε να διατηρήσετε τα φύλλα του μαρουλιού σας φρέσκα για περισσότερο από ένα μήνα εξοικονομώντας χρήματα και χώρο στο ψυγείο με μία απλή μέθοδο αποθήκευσης τροφίμων.

Το μαρούλι και άλλα φυλλώδη λαχανικά είναι γνωστά για την μικρή διάρκεια ζωής τους. Όμως, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να μην γίνονται καφέ και να μην μαραίνονται μετά από λίγες μόνο ημέρες.

Ο λόγος που το μαρούλι αρχίζει να χαλάει γρήγορα μετά την αγορά του από το σούπερ μάρκετ είναι ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. H υγρασία

προσελκύει βακτήρια στην επιφάνεια που προκαλούν σήψη. Ωστόσο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να διατηρήσετε το μαρούλι σας φρέσκο για περισσότερο, σύμφωνα με την συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Carleigh Bodrug, η οποία μοιράστηκε ένα κόλπο αποθήκευσης τροφίμων για να διατηρεί τα πράσινα φύλλα φρέσκα.

Σε ένα βίντεο στο Tik Tok, η Carleigh σημείωσε: «Δείτε πώς να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για έως και ένα μήνα». Θα χρειαστείτε τα εξής:

  • μια καθαρή πετσέτα κουζίνας,
  • χαρτοπετσέτες,
  • ψαλίδι,
  • μαχαίρι και
  • ένα γυάλινο δοχείο.

Πώς να διατηρήσετε το μαρούλι φρέσκο για περισσότερο από έναν μήνα

  1. Πρώτα, ψιλοκόψτε το μαρούλι σε μικρά κομμάτια.
  2. Στη συνέχεια, πλύνετε τα κομμάτια του μαρουλιού με νερό και στεγνώστε τα καλά με μια πετσέτα κουζίνας.
  3. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια του μαρουλιού είναι εντελώς στεγνά, διαφορετικά η μέθοδος αποθήκευσης δεν θα λειτουργήσει. «Πλύντε καλά το μαρούλι σας και στη συνέχεια αφαιρέστε όσο περισσότερο νερό γίνεται. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ σουρωτήρι για σαλάτα», αναφέρει η Bodrug.
  4. Μεταφέρετε τα καθαρά και στεγνά κομμάτια μαρουλιού σε ένα γυάλινο δοχείο και, στη συνέχεια, προσθέστε είτε μια καθαρή και στεγνή πετσέτα κουζίνας είτε χαρτοπετσέτα στο πάνω μέρος του δοχείου. Σύμφωνα με την Carleigh, η πετσέτα ή το χαρτί θα απορροφήσει τυχόν επιπλέον υγρασία, ενώ το γυάλινο δοχείο θα προστατεύσει το μαρούλι από τα βακτήρια, πράγμα που σημαίνει ότι θα παραμείνει φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα.
  5. Τοποθετήστε το γυάλινο δοχείο στο ψυγείο και αλλάξτε την πετσέτα ή το χαρτί κουζίνας κάθε λίγες μέρες. «Βεβαιωθείτε ότι αλλάζετε την πετσέτα ή το χαρτί κουζίνας κάθε δεύτερη μέρα».
  6. Τέλος, αποθηκεύστε το μαρούλι σας στο ψυγείο, είπε η Bodrug. «Το μαρούλι σας πρέπει να είναι τραγανό και άοσμο. Προσέξτε για σημάδια αλλοίωσης, όπως βλέννα ή οσμή».

Στην ενότητα με τα σχόλια, πολλοί χρήστες του διαδικτύου επαίνεσαν το κόλπο αποθήκευσης τροφίμων, ενώ μοιράστηκαν και δικές τους συμβουλές για τη διατήρηση του μαρουλιού. «Τυλίξτε σε χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο. Θα παραμείνει τραγανό για έναν μήνα επίσης. Το ανακάλυψα κατά τύχη», σημείωσε ένας χρήστης. «Ποτέ μην κόβετε το μαρούλι σας με μεταλλικό μαχαίρι, γίνεται καφέ πιο εύκολα», προειδοποίησε ένας άλλος χρήστης. 


«Το κάνω αυτό με χόρτα, λαχανικά και φρούτα. Δουλεύει», έγραψε ένας τρίτος χρήστης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου