Νένα Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: για 4-6 μερίδες, ως μεζές
Για την τηγανιά
1 αρνίσια συκωταριά με τα γλυκάδια της, καλά πλυμένη, στραγγισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. λουκάνικα αρνίσια, κομμένα σε χοντρές φέτες 2 εκ.
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
50 ml ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
1 φρέσκια αγκινάρα, καθαρισμένη, με το τρυφερό κοτσάνι της και λεπτοκομμένη
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τα φύλλα από 6-7 κλωνάρια μαϊντανού, ψιλοκομμένα
χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τη τηγανιά με αρνίσια συκωταριά και λουκάνικα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολάκι τις φέτες αγκινάρας, το ξύσμα και αλατοπίπερο και περιχύνουμε με τον λεμονοχυμό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε τη συκωταριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Αλατοπιπερώνουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει και η συκωταριά.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκορπίζουμε το μείγμα αγκινάρας, τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δείτε επίσης: Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 76η συνέχεια. (Η εξομολόγηση της "Αθανασίας")
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου