Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Σαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι

 Υλικά

Μερίδες: 4

 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες

 60 ml ελαιόλαδο

 50 ml λευκό ξηρό κρασί

 50 ml λευκό γλυκό κρασί

 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη

 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τις σαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι, σε ένα ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μία στρώση, σκορπίζουμε την κάππαρη, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε το ξηρό και το γλυκό κρασί.

Αχνίζουμε τις σαρδέλες για περίπου 6 - 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.

Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι.

 

Σερβίρουμε με πατατοσαλάτα εμπλουτισμένη με ντομάτα και ξερό κρεμμύδι.

Δείτε επίσης: Ο παράξενος γείτονας

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου