Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Γλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά και κρέμα

Δημήτρης Μιχαηλίδης

Υλικά

Μερίδες: 8

 1 φακελάκι φρουί ζελέ με γεύση ανανά (οι συσκευασίες συνήθως περιέχουν δύο φακελάκια – κρατάμε το δεύτερο για άλλο γλυκό)

 250 ml (1 + 1/4 κούπας) καυτό νερό

 250 ml (1 + 1/4 κούπας) κρύο νερό

 190 γρ. μπισκότα της αρεσκείας μας (π.χ. πτι μπερ, digestive κ.ά.), αλεσμένα σε σκόνη

 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο

 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μπαβαρουάζ (σε όλα τα σούπερ μάρκετ)

 500 ml (21⁄2 κούπες) φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο

 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτιι


Διαδικασία

Για το γλυκό ψυγείου με κρέμα και ζελέ ανανά, σε ένα μπολ αδειάζουμε τη σκόνη φρουί ζελέ και προσθέτουμε το καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι η σκόνη να διαλυθεί, προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι το ζελέ να γίνει παχύρρευστο, αλλά όχι να στερεοποιηθεί εντελώς.

Αφού περάσουν γύρω στα 45 λεπτά, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο.

Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. σε μια πιατέλα και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μπισκότου. Το πιέζουμε με τον πάτο ενός ποτηριού ώστε να απλώσει ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.

Βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Σε άλλο μπολ αδειάζουμε τη σκόνη κρέμας μπαβαρουάζ, προσθέτουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα.

Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε ξανά.

Τέλος, ρίχνουμε το μισό από το παχύρρευστο ζελέ ανανά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βγάζουμε από το ψυγείο το τσέρκι με τη βάση του γλυκού και αδειάζουμε εκεί την κρέμα που ετοιμάσαμε.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Βγάζουμε από το ψυγείο ξανά και απλώνουμε στην επιφάνεια της κρέμας το υπόλοιπο ζελέ ανανά.

 

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σφίξουν καλά η κρέμα και το ζελέ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 48.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου