Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Μπισκοτογλυκό με Maltesers

Άννα Ναθαναηλίδου

 Υλικά

Μερίδες: 9

 180 γρ. Maltesers

 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive

 180 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

 4 κουτ. σούπας βούτυρο

 1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος


Διαδικασία

Για το μπισκοτογλυκό αρχικά θρυμματίζουμε περίπου 30 γρ. από τα maltesers.

Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Ενσωματώνουμε τα ολόκληρα maltesers, δηλαδή τα 150 γρ. και τα σπασμένα μπισκότα, ανακατεύοντας απαλά.

Ντύνουμε με μεμβράνη ή λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα μας.

Ρίχνουμε από πάνω τα θρυμματισμένα maltesers και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες.

 

Ξεφορμάρουμε το μπισκοτογλυκό τραβώντας προς τα πάνω τη μεμβράνη ή τη λαδόκολλα και κόβουμε σε φέτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου