Δημήτρης Καρατζάς
Υλικά
Μερίδες: 4
1 κιλό ψάρια της αρεσκείας μας, καλά καθαρισμένα
10-12 μεγάλα αμπελόφυλλα, από βάζο, ζεματισμένα σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό και καλά στραγγισμένα
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
τα φύλλα από ένα μάτσο μαϊντανό, ολόκληρα
500 γρ. ώριμες, σφικτόσαρκες ντομάτες, καθαρισμένες, χοντροκομμένες
2 μεγάλα κοκκινόφλουδα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
150 ml λευκό ξηρό κρασί
150 ml ελαιόλαδο
ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για τα ψάρια γιαχνάδα σε στρώμα από αμπελόφυλλα, από την Αστυπάλαια, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
Λαδώνουμε ένα ταψί με μέγεθος που να χωρά άνετα τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση.
Στρώνουμε τον πάτο του ταψιού με τα αμπελόφυλλα, χωρίς να αφήσουμε κενά, και πάνω τους απλώνουμε τα κλωνάρια δεντρολίβανου και τα φύλλα μαϊντανού.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και λίγο ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε κατά μέρος.
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα ψάρια μέσα-έξω και τα στρώνουμε στο ταψί.
Περιχύνουμε με το μείγμα ντομάτας, το ελαιόλαδο και το κρασί και σείουμε το ταψί για να απλωθούν τα υγρά ομοιόμορφα.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι τα ψάρια να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου