Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Χοιρινό φιλέτο σε φέτες, με σάλτσα μουστάρδας

Γαστρονόμος

 Υλικά

Μερίδες: 6

 1.000 – 1.200 γρ. χοιρινό, κατά προτίμηση ψαρονέφρι (3 – 4 ολόκληρα φιλέτα)

 5 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel

 1/3 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)

 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι

 200 ml λευκό ξηρό κρασί

 700 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό

 100 ml ελαιόλαδο

 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε χοιρινό φιλέτο σε φέτες, με σάλτσα μουστάρδας, αρχικά αλείφουμε με τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel όλη την επιφάνεια του και αλατοπιπερώνουμε.

Στη συνέχεια, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τον μαϊντανό.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

Σοτάρουμε το χοιρινό για περίπου 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντας το τακτικά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα, από όλες τις πλευρές.

«Σβήνουμε» με το κρασί και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τον ζωμό ή το νερό, τον κόλιανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να μαλακώσει.

Ρίχνουμε το ξίδι και αφήνουμε το χοιρινό να μαγειρευτεί για περίπου άλλα 5 - 10 λεπτά, με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

 

Συνοδεύουμε, χοιρινό φιλέτο σε φέτες, με σάλτσα μουστάρδας, με λαχανικά της αρεσκείας μας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου