Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα

Νένα Ισμυρνόγλου

 Υλικά

Μερίδες: 6-8

 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας

 200 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες

 400 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη

 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

 120 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο

 6-8 φέτες μορταδέλα με φυστίκι Αιγίνης

 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε την έτοιμη σφολιάτα με τυριά, μανιτάρια και μορταδέλα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.

Τακτοποιούμε τη σφολιάτα ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.

Την βάζουμε ανάμεσα σε δύο ταψιά με τις λαδόκολλες και ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή. (Με τον τρόπο αυτό η σφολιάτα δεν θα φουσκώσει.)

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο αλάτι, για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σκορπίζουμε τη φέτα πάνω στη σφολιάτα και από πάνω τα μανιτάρια.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το νιώτικο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι από μία φέτα μορταδέλα, ελαφρώς τσαλακωμένη. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου