Υλικά
Μερίδες: 8
1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
150 ml λευκό ξηρό κρασί
300 γρ. ντοματάκια ολόκληρα, κονσέρβας, πολτοποιημένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
40 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με φρέσκα κρεμμυδάκια, ξεκινάμε πλένοντας τα συκωτάκια και τα στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Αν η κατσαρόλα μας δεν είναι πολύ μεγάλη, καλύτερα να τα σοτάρουμε σε δόσεις ώστε να ροδίσουν καλά και να μην βγάλουν τα υγρά τους.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα κρεμμυδάκια, το μισό άνηθο, αλάτι, πιπέρι και 100 ml ζεστό νερό. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει ωραία η σάλτσα.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο και αποσύρουμε. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου