Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Σεκέρ παρέ, σιροπιαστά σιμιγδαλένια μπισκότα

Ζάχαρη & Αλεύρι

Υλικά

Κομμάτια: 20

 550 γρ. ζάχαρη

 χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι

 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό

 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 95 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

 1 αυγό

 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

 2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο, για το ταψί

 20 ασπρισμένα αμύγδαλα, για το στόλισμα


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε σεκέρ παρέ, σιροπιαστά σιμιγδαλένια μπισκότα, ξεκινάμε χτυπόντας τα υλικά με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν σε ένα ομοιογενές μείγμα, για 2-3 λεπτά.

Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή, νοτισμένη πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Ζυμώνουμε ξανά τη ζύμη για 2-3 λεπτά και τη χωρίζουμε σε είκοσι ίσα μέρη. Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.

Αλείφουμε με το λάδι ένα μεγάλο ταψί, αραδιάζουμε εκεί τις μπαλίτσες ζύμης και τις πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας για να πλατύνουν λίγο.

Μπήγουμε από ένα ασπρισμένο αμύγδαλο στο κέντρο κάθε ζύμης και φουρνίζουμε.

Ψήνουμε για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και σιροπιάζουμε αμέσως τα καυτά σεκέρ παρέ με το κρύο σιρόπι.

 

Αφήνουμε να απορροφήσουν το σιρόπι μέσα στο ταψί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου